söndag 15 juli 2012

Hallonmuffins



Idag är det riktigt bakväder, dvs mulet och inte särskilt skönt ute. Undrar om sommaren någon gång kommer i år? Den kommer förhoppningsvis när jag går på lite ledighet innan jag börjar skolan igen.
Det blev hallonmuffins gjorda idag, världens enklaste recept som jag tänkte dela med mig av. Jag har från början tagit ett recept som står (stod?) på ICA´s egna smörförpackning. Köper inte det smöret längre så vet inte om det fortfarande står kvar. Här är i alla fall receptet:

BÄRMUFFINS
c:a 12 stora eller 18 små.

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hallon/blåbär (c:a 2 dl)

Gör så här:


  • Rör smör och socker pösigt.
  • Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. 
  • Häll i formarna. Tryck ner bären.
  • Grädda i 200 grader i c.a 15 minuter. Låt svalna.
Färdigt! Hur enkelt som helst när man inte har så mycket tid eller ork att göra någonting avancerat. Jag använder frusna hallon som jag låter stå framme ett tag innan jag börjar med baket. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar